Acest articol în limba: Franceză

FESTIVALUL „DIN DRAGOSTE PENTRU FRUMOS”

EDIȚIA a IV-a

29 mai – 1 iunie 2014

 

Frumosul este cale regală sau imperială către Dumnezeu. Frumosul merită să fie respectat, să fie considerat ca însuşire supremă a naturii, a firii (…), dacă prin el ne apropiem de Dumnezeu.

(Paul Barbăneagră – scriitor și cineast)

Anul omagial euharistic, al Sfintelor Taine ale Spovedaniei şi Împărtăşaniei
Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni
(Constantin Voievod cu cei patru fii ai săi : Constantin, Ştefan, Radu şi Matei, şi sfetnicul Ianache)

potirCu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părintelui Mitropolit IOSIF, Departamentul Cultural al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale a organizat în perioada 29 mai-1 iunie 2014, la Paris, cea de-a patra ediţie a festivalului „Din dragoste pentru Frumos”.

Din dragoste pentru Frumos este un festival de artă, cultură și teologie, organizat de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale la Paris și în împrejurimile sale, în colaborare cu Ambasada României la Paris, Institutul Cultural Român și Casa Românească Europeană – „Elena Văcărescu”.

În organizarea manifestărilor festivalului sprijinul, ca în fiecare an, a fost tematica de reflecție propusă de Sfântul Sinod al BOR – în anul 2014, Sfintele Taine ale Spovedaniei și Împărtășaniei, pe de o parte și comemorarea Sfinților Martiri Brâncoveni pe de altă parte.

De aici extragem principal ideea de jertfă și o propunem în interpretare teologică, filosofică, socială, antropologică, artistică (teatru, poezie, pictură, fotografie, muzică…)

Program | Afiş | Pliant | Invitatie vernisal foto | Dosar de presă