Acest articol în limba: Franceză

Tcha Limberger este recunoscut ca una dintre cele mai importante și mai semnificative figuri din muzica populară a Bazinului Carpatic al Europei Centrale și de Est. Un multi-instrumentist surprinzător, Tcha Limberger provine dintr-o familie de muzicieni celebri și a crescut cu binecunoscutul stil gypsy-jazz a lui Django Reinhardt.

homerecordsbe_4446093_i01DBXXX2XX_2.indd

Iată ce scrie săptămânalul britanic «The Observer» : «Unul dintre cei mai extraordinari muzicieni pe care i-am auzit vreodată. Să cânți cu vocea în timp ce cânți la un instrument este un lucru și Tcha Limberger realizează aceasta într-un mod extraordinar, dar să cânți în timp ce improvizezi o contramelodie la vioara este cu totul altceva. Tcha Limberger este orb, vorbește cinci (sau chiar șase) limbi și pare a fi plămădit în întregime din muzică. Nu cred că o performanță mai captivantă să fi avut loc în această noapte în Londra sau oriunde în altă parte.»

Cât privește grupul «Les Violons de Bruxelles», acesta reunește cei mai buni violoniști de jazz din Bruxelles. Ei ne fac să călătorim în regiuni muzicale bogate și surprinzătoare unde, uneori, îmbinarea viorilor dă impresia unei veritabile orchestre de coarde. Căutarea nobleței și a frumuseții muzicii care le este proprie, promite să ne aducă multă bucurie!